torsdag 3. april 2014

Fake it 'til you make it!



Kom skeivt ut allerede fra starten av i dag. Ikke det at jeg ikke vet det! Når planen er å stå opp 6.30, så skal man gjøre det. Å la seg lure av den deilige følelsen av å gli inn i søvnen igjen etter å ha «snooza» vekkerklokka 9 nye minutter fram, er jo som å tisse i buksa… Det øredøvende bråket klokka setter i gang med, etter den like øredøvende stillheten som fulgte da du «snooza», føles jo like ille gang nummer tre som første gang. Så resultatet er følgende: du står opp en halvtime (eller, hvis du er skikkelig hekta på «snoozing», 45 minutter) senere enn du skulle, du er halvgæærn i hodet etter å ha bråvåkna av klokka tre,fire, fem ganger i stedet for en, du er allerede halvsur fordi du vet du står opp for seint og du får det travelt. 

Klærne du tenkte du skulle ha på, husker du halvveis nedi buksebeinet at junior sølte et halvt beger yoghurt på i går. Du hadde bare glemt det når det kom til leggetid. Junior selv syns det akkurat i dag er kjempestas å teste hvor langt en kan tøye mammas tålmodighet ved å springe enda en runde rundt i huset i bare trusa, med stillongsen som hodeplagg. Kjempegøy! 10-åringen har vondt i magen og trenger omsorg fra travel mor, som egentlig ikke har så mye omsorg å gi akkurat da, og tenåringen er veldig opptatt av «du mamma, hvor skal vi egentlig i sommerferien?». 

Vi kommer akkurat litt for seint i barnehagen. Vi er innafor tida, men utafor komfortsonen. Alle ungene i garderoben, klær over alt, et par-tre foreldre som vaser forvirra rundt og ikke helt vet om vi skal bidra eller bare gå (for vi bør kanskje være her og hjelpe til nå når vi leverer litt seint og alle skal kle på??), og junior som kommer helt ut av det, fordi rutinene blir snudd på hodet når mamma er der. Mamma er svett. Og litt sur. Og slenger en liten kommentar ut munnviken om at «den korken på drikkeflaska var ikke akkurat helt ren, men..». Og angrer i samme øyeblikk. For det handler jo ikke om korken. Eller barnehagen. Barnehagen er suveren. Og har rene drikkeflasker. Vi superfornøyd med barnehagen. Men mamman er vi ikke så fornøyd med. Ikke akkurat nå. 

Ok. Ut i bilen. Svett, varm og fremdeles usjarmerende småsur. Så tar jeg meg i det. Dette går da ikke an. Jeg vil da virkelig ikke ha en sånn dag!? Men det sitter litt langt inne i dag, altså. Men så skjer det noe. Jeg er heldigvis glad i å kjøre bil. Litt over middels, må jeg innrømme. Og jeg har en bil med et skikkelig kult stereoannlegg. Og jeg er glad i musikk. Bil og musikk sammen er gull. Klarer heldigvis å være så våken at jeg får slått på radioen. Det starter med «Happy». Du vet, den som allerede har gått masse på radioen og som vi egentlig er litt lei. Egentlig. Hodet begynner å nikke litt forsiktig i takt med bassen og fartsøkningen. På refrenget synges det halvhjerta med. Joda, mulig dette ikke blir så ille likevel. Så kommer Pink. «nanana.. mmm… so you better get the party starteeed..” Aner endorfinenes ankomst samtidig som det må litt mer selvkontroll til for ikke å overstige fartsgrensa (for mye..). Og så, akkurat idet jeg svinger inn på jobben, får jeg den geniale ide at jeg skal skru over på #Rock. Og da var det gjort. AC/DC… «I’m TNT, I’m dynamite!» Dama bak rattet synger nå for full hals, og tror fullt og fast på det hun synger. I dag er jeg sjefen over alle sjefer, ser tusen muligheter og ingeng begrensninger, skriver blogg så det griner, mens linja fra siste låt durer og går i hodet. Fake it ‘til you make it, sier bare jeg!!