torsdag 12. desember 2013

Gjer som pus!


I denne travle juletid blir det rett og slett eit kort blogginnlegg frå meg, slik at du blir fort ferdig med å lese  wink  Dagens tips kjem frå det mest krevjande medlem av familien, nemleg katten. Akkurat nå ligg katten vår, Sussi, så lang ho er, og nyter det å gjere ingenting. Ho strekker seg, maler og tenker nok svært lite på ting som jul, vask og gåvehandel. Vi andre derimot har kanskje ein tendens til å kvile litt for lite nå i desember, og spring rundt med alle slags gjeremål, og når vi ikkje spring, bruker vi kanskje energien vår på å tenke på alt vi skulle ha gjort. Men det hjelper jo ingen, eller? Da bruker vi utrulig mye energi på noko som gir svært lite tilbake. Så her er dagens tips frå pus:

Gjer som pus! Ta deg nokre minutt i kvardagen, ro ned, pust ut, tenk på gode ting du har i deg og rundt deg. Tøm hovudet for "må" og "burde" og "skulle ha", og la stress vike for tankar som gjer deg godt. Drøm deg litt bort og fyll på energilageret razz


Her i huset er vi ganske så på etterskudd, og har att både vask, handling, baking og pynting. Men eg har lyst til å la vask vere vask, og har difor bedd inn til juleverkstad på fredag. Ungane vart kjempeglade, og det er jo viktigare!? Og glade og lykkelige ungar gir skikkelig energiboost til julestressa foreldre!

Kos deg med juleforberedelser, hugs å ta ein pust i bakken og gi litt omtanke til deg sjølv og andre. 

Nyt jula! Vi snakkast igjen i 2014!


God Jul!

torsdag 14. november 2013

Hva er helhetscoaching


Hva er helhetscoaching?
Hvem er helhetscoachen Liv?
Hvilke problemstillinger tar du med til en helhetscoach?


Er du stressa? Strever du med å få sove? Sliter du med lav selvfølelse eller manglende motivasjon for å nå dine mål? Kanskje jeg kan hjelpe deg! Jeg bruker betegnelsen helhetscoach om meg selv. Jeg tar utgangspunkt i deg og dine utfordringer, og ser på alle delene av ditt liv. Jeg ønsker å hjelpe deg å finne de svar og løsninger som allerede finnes hos deg, men som kan være vanskelig å få øye på i en travel hverdag. Du vil kanskje bli utfordra til å se ditt eget liv på en ny måte, men gjennom det kan du bli bedre kjent med verdiene dine og dine sterke sider, og du kan oppdage nye muligheter, sette deg mål og overvinne hindringer. Jeg har fokus på det å være til stede i hverdagen, og det å være like raus med deg selv som du er med dine omgivelser.  

Jeg er gift og har tre barn på 3, 10 og 13 år. Av utdannelse har jeg hovedfag i sosiologi, med storfag juss som en del av graden. Jeg har tidligere jobba som selvstendig konsulent/rådgiver, og har vært nesten 10 år i SINTEF som arbeidsforsker. Organisering, ledelse og team har vært fokusområder, i tillegg til arbeidsmiljø, mestring og utvikling. Jeg har jobba tett på bedrifter, ansatte, tillitsvalgte og ledere. Det siste året har jeg vært ansvarlig for forskning og utvikling i firmaet KOM UT, en gründerbedrift der vi har fokus på folkehelse og innovasjon og driver lavterskel intervalltrening.


Dagens tips! Har du et mål, noe du har lyst til å oppnå, starte med, huske på? Skriv det opp et sted der du ser det ofte! På kjøleskapet, på speilet, på do... Det bidrar til å holde fokus og hjelper deg å nå dine mål



Gjennom arbeidet mitt har jeg jobba mye med problemstillinger knytta til arbeidsliv. Ønsket om å bli rådgiver eller coach har bare blitt sterkere underveis, særlig det å også kunne følge opp enkeltmennesket, ikke bare grupper og arbeidsplasser slik jeg har gjort mye i min tidligere jobb. Utfordringer knytta til helse, jobb, familie og fritid finnes det mange av. Jeg har møtt på noen av disse utfordringene selv, og har jobba meg gjennom dem med ulike verktøy med fellesnevneren «selvutvikling». Dette har kanskje blitt et uttrykk med litt bismak, siden mange har kasta seg på den bølgen, og det er utrolig mange gode – og noen ikke fullt så gode – tilbud der ute. Men for meg har selvutviklingsprosessen betydd utrolig mye, og er grunnen til at jeg nå står på egne bein, starter opp egen praksis og gjør det jeg brenner for!
 
Min coachingpraksis er basert på tanken om at løsningene ligger hos deg, der min jobb er å gi deg verktøyet og veiledningen som trengs for å finne dem. Utdanning, arbeids- og livserfaring er det som danner grunnlaget for jobben jeg gjør. Sosiologien har gitt meg et rammeverk for å forstå ulike mekanismer som legger føringer for våre handlinger og hvordan vi forstår dem. I løpet av årene som forsker har jeg også prøvd meg på et doktorgradsløp og feila, og gått rett i veggen og for så å bli liggende nede ei god stund.  Dette siste er dyrekjøpt, men verdifull, erfaring jeg tar med meg inn i coachinga. Jobben som arbeidsforsker har vært en stor inspirasjonskilde, også det å arbeide med folkehelse, og ikke minst utdanninga jeg nå tar for å bli Helhetsterapeut. Jeg har kunnskap, motivasjon og et brennende engasjement for det å hjelpe andre til å få et godt liv!

Noen eksempler på hva vi kan jobbe med i en coachingprosess:

Stress og søvnproblemer
Utfordringer knytta til jobb, familie, fritid
Selvfølelse og selvtillit
Motivasjon (for endring, trim og trening, vekttap- eller økning, jobb osv)

Her tester vi ut coachingfasilitetene våre 
Jeg jobber sammen med Åse , og vi holder til i KOM UT sine lokaler i Dronningensgate 10 B i Trondheim. Kom og besøk oss, da vel! :-) Dersom du ønsker å høre mer om coaching eller bestille time, send e-post!

Neste gang skal jeg skrive litt om min egen vei fra arbeidsforsker via sykmeldt doktorgradsstipendiat til helhetscoach midt i prosessen med å bygge mitt livsverk. Fortsettelse følger...